Stalag XI B

Auteur: Roger De Cadt | Uitgever: Uitgeverij C. De Vries-Brouwers

20,50

Wellicht het meest kenmerkende voor dit als oorlogs- en weerstandsroman gecatalogeerd verhaal is wel dat het de debuutroman van een vierennegentigjarige auteur is. Tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog speelt het verhaal zich telkens voor een derde af in de Westhoek, in Normandië en in Nedersaksen.

Het hoofdpersonage en zijn directe familieleden, met inbegrip van de weerstander tante Maate, zijn echte mensen die de oorlog hebben meegemaakt. De auteur verwerkte meerdere autobiografische elementen in deze roman.

Niets in de loopbaan van deze auteur kon doen vermoeden dat hij ooit een historische roman als Stalag XI B zou schrijven.Naast een lange carrière in het bedrijfsleven en baanbrekend werk in de toen gloednieuwe sector van ‘Outplacement’ was hij tweeëndertig jaar hoofddocent aan de UA in het bedrijfseconomisch vakgebied.Eens met emeritaat verschoof zijn belangstelling naar de dialectologie met de publicatie van een woordenboek van het dialect van Veurne-Ambacht met grammatica en een verzameling van vierduizend spreuken en gezegden in hetzelfde dialect.
Dit is de debuutroman van een vierennegentigjarige auteur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789061743255 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stalag XI B” te beoordelen