Sport en politiek

De strijd om glorie, macht en geld
Auteur: Bob van den Bos | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

18,95

President Poetin wordt alom beschouwd als een ondemocratisch heerser. Toch was hij de gastheer bij het afgelopen feest van de mondiale sportverbroedering: de Olympische Winterspelen in Sotsji. Hoe is hem dat gelukt? Hoe verweven zijn sport en politiek eigenlijk?
Bob van den Bos ontrafelt in een heldere stijl de eeuwige strijd om macht en glorie tussen sport en politiek. De sportwereld houdt niet van politieke bemoeienis, maar politici willen graag delen in de glorie van de sport.
De meeste aandacht gaat uit naar internationale sport en vooral de Olympische Beweging. Het verhaal bestrijkt de periode vanaf de eerste Olympische Spelen in de Griekse Oudheid tot en met ‘Sotsji’. De lezer krijgt een onthutsend beeld van de activiteiten van sportbestuurders en politici achter de schermen. Mede door boeiende anekdotes is het boek gemakkelijk leesbaar en aantrekkelijk voor iedereen met belangstelling voor sport en politiek.

Bob van den Bos is politicus en politicoloog. Hij was lid van het Nederlandse en het Europees Parlement. Daarvoor was hij staflid van het Instituut Clingendael.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461534569 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De strijd om glorie, macht en geld

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

248

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-05-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Sport en politiek” te beoordelen