Sporen van het slavernijverleden in Fryslân

Met wandel- en fietsroutes
Auteur: Barbara Henkes | Uitgever: Uitgeverij Passage

17,50

De belangstelling voor ons slavernijverleden is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. De komende tijd worden meerdere exposities aan deze thematiek gewijd, terwijl de plannen voor een nationaal slavernijmuseum langzaam maar zeker vorm krijgen.

Eerder deed Barbara Henkes samen met een team van onderzoekers, archiefmedewerkers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar sporen van het slavernijverleden in Groningen. Nu is Friesland aan de beurt.

Dit boek presenteert de betrokkenheid van Friesland bij het koloniale verleden en de daarmee verbonden slavernij op toegankelijk wijze. Korte geschiedenissen van Friese slaveneigenaars en plantagedirecteuren, van scheepslieden, winkeliers en fabrikanten die profiteerden van slavenarbeid, van zwarte knechten bij de Friese elite en van Friese tegenstanders van de slavernij worden verbonden aan locaties in de regio. Deze locaties zijn opgenomen in een viertal stadswandelingen (in Leeuwarden, Harlingen, Franeker en Dokkum) en een drietal fietstochten.

Zo brengt dit boek het slavernijverleden dichter bij een breed publiek, dat Friesland vanuit een onverwachte hoek zal leren kennen.

Ook verkrijgbaar: Sporen van het slavernijverleden in Groningen

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054523956 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Met wandel- en fietsroutes

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

90

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Sporen van het slavernijverleden in Fryslân” te beoordelen