Spionnennest 1914-1918

Spionage vanuit Nederland in Belgie, Duitsland en Engeland
Auteur: Edwin Ruis | Uitgever: Just Publishers

25,00

Vanaf 1914 wordt het neutrale Nederland een broeinest van internationale intrige en spionage. Strategisch gelegen tussen Duitsland en Engeland vormt Nederland een perfecte uitvalsbasis voor Duitse spionage in Groot-Brittannië en Britse spionage in Duitsland en vooral bezet België. Veel Nederlanders en Belgische vluchtelingen laten zich in met spionage voor geheime diensten en betalen daarvoor soms de hoogste prijs. De executie van de Nederlandse Mata Hari is dan ook zeker geen incident.

Op Nederlandse bodem leren, met veel vallen en opstaan, leren de in eerste instantie vaak verbazend amateuristische geheim agenten het spionagevak. Het is in de jaren ’14 – ’18 dat de moderne inlichtingendiensten het licht zien en bekende spionageclichés ontstaan. Schilderachtige figuren als Richard Tinsley, Hilmar Dierks, Leopold Vieyra, politie-inspecteurs François van ’t Sant & Karel Broekhoff en de onfortuinlijke Willem Roos bevolken deze vergeten geschiedenis, die soms fictie lijkt, maar een harde werkelijkheid beschrijft, waarin de scheidslijn tussen held en boef heel dun blijkt. Edwin Ruis schreef een boek dat het waard is om te worden verfilmd.

Edwin Ruis MA (1971) is historicus en studeerde af op een onderzoek over de Nederlandse vredesmissie in Albanië, 1919. De afgelopen jaren reisde hij als backpacker over de wereld. Voor Spionnennest 1914 – ’18 deed hij onderzoek in verschillende internationale archieven.

‘We gaan een netwerk opzetten dat van Rotterdam het grootste internationale spionnennest zal maken.’ – James Dunn, MI5, oktober 1914

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089752048 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Spionage vanuit Nederland in Belgie, Duitsland en Engeland

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

28-03-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Spionnennest 1914-1918” te beoordelen