Spiegelingen: De vernieuwing van Paleis Het Loo

Auteur: Anton Kos, Dikkie Scipio, Floris Alkemade, Koen Ottenheym, Michel van Maarseveen, Peter Bakkum, Pien Harms, Wim Pijbes | Uitgever: nai010 uitgevers/publishers

39,95

De vernieuwing van Paleis Het Loo is het verhaal van een moderne ondergrondse uitbreiding en de renovatie van het grootste authentieke zeventiende-eeuwse paleis van het Huis van Oranje. Spiegelingen toont met indrukwekkende fotografie en boeiende teksten het ingenieuze ontwerp van KAAN Architecten, de bouwgeschiedenis van het paleis, de samenkomst van oud en nieuw en de huidige rol van het paleis als publieksmuseum.

Paleis Het Loo is door de vernieuwing letterlijk en figuurlijk op een voetstuk gezet. De ondergrondse nieuwbouw laat de façade en het interieur van het paleis ongemoeid en is onlosmakelijk verbonden met het historische gebouw. Het dak van de nieuwbouw is deels een glazen vijver die daglicht toelaat tot de nieuwe Grand Foyer eronder. Zo kunnen de bezoekers van beneden het paleis zien en van boven een blik werpen op het museum. Symmetrie en reflecties zijn het verbindende principe. Spiegelingen is het verslag van een geslaagde transformatie waarin verleden, heden en toekomst elkaar versterken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462088061 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, , , , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-09-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Spiegelingen: De vernieuwing van Paleis Het Loo” te beoordelen