Spectrum

De regenbooggemeenschap in Nederland
Auteur: Haroon Ali | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

24,99

De steeds langer wordende reeks letters van de lhbtiq-community wordt vaak samengevat als de regenbooggemeenschap. Maar deze ‘gemeenschap’ bestaat uit vele identiteiten en (sub)groepen. Ze vinden herkenning bij elkaar en strijden samen voor meer acceptatie, maar er zijn onderling ook grote contrasten in hun ervaringen en de levens die ze leiden.
Voor Spectrum interviewde Haroon Ali tientallen queer activisten, opiniemakers en rolmodellen. Hij onderzoekt wat hen bindt en over welke maatschappelijke kwesties ze het oneens zijn. Nieuwsgierig, helder en inspirerend schetst Ali de contouren en uitdagingen van de regenbooggemeenschap in de 21ste eeuw.

Haroon Ali (1983) is freelancejournalist voor onder meer de Volkskrant en columnist bij het Noordhollands Dagblad. In 2020 verscheen zijn debuut Half over zijn eigen botsende identiteiten. In 2022 maakte hij de veelbesproken tv-documentaire Het M-woord, die werd bekroond met De Tegel in de categorie Achtergrond. Ali werd in 2021 uitgeroepen tot Ster van de Toekomst door het COC en kreeg in 2023 de Rising Star Award bij de Pan Asian Awards.

Met krachtige portretten van Harmen Meinsma

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403181714 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De regenbooggemeenschap in Nederland

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Spectrum” te beoordelen