Spagaat óf balans

Een verkenning van de nooit eindigende spanning tussen nationalisme en Europese integratie
Auteur: Justus de Visser | Uitgever: Mosae Libro

20,00

Het Erfgoed van een Europese Diplomaat: Justus de Visser en zijn Ode aan Europa

In de wereld van diplomatie en Europese betrekkingen is er zelden iemand die zo’n diepgaande kennis en ervaring heeft als Justus de Visser. Gedurende vele jaren heeft hij Nederland vertegenwoordigd op internationaal niveau, met een bijzondere focus op de Europese integratie. Zijn carrière bracht hem naar wereldsteden als Parijs, Rome, Moskou, Warschau en Wenen, maar ook naar het hart van de Nederlandse politiek op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Als een ware expert heeft hij talloze cruciale momenten in de Europese eenwording van dichtbij meegemaakt, vanaf het midden van de jaren ’60 tot aan zijn pensionering in 2009. Weinigen kunnen het geheel van de Europese integratie zo goed overzien als deze geboren Amsterdammer en keuze-Antwerpenaar.

Een Stem voor Waarden
In zijn nieuwste boek, dat een vervolg is op het succesvolle “Europa – Dáárom!” uit 2014, werpt Justus de Visser een blik op het spanningsveld tussen nationalisme en Europese integratie. Het boek belicht belangrijke thema’s zoals populisme, Brexit, Catalonië, migratie, terrorisme, Turkije, Midden- en Oost-Europa, Rusland, Oekraïne en Georgië. In een veelomvattend panorama worden deze onderwerpen grondig geanalyseerd en vanuit verschillende perspectieven belicht.

Wat dit boek bijzonder maakt, is niet alleen de diepgewortelde kennis en expertise van de auteur, maar ook zijn duidelijke betrokkenheid bij de Europese waarden die hij gedurende zijn hele carrière heeft verdedigd. Justus de Visser roept op tot actie en het opstaan tegen degenen die democratie, mensenrechten en de rechtsstaat afdoen als verouderd of elitair. Zijn pleidooi om deze waarden overeind te houden, weerklinkt als een krachtige boodschap in deze turbulente tijden.

Loftuiting van Frans Timmermans
Frans Timmermans, een prominent figuur in de politiek, heeft Justus de Visser’s werk geprezen en benadrukt het belang van zijn nieuwe boek. Hij zegt: “Als we vinden dat onze waarden van democratie, mensenrechten en de rechtsstaat het verdienen om overeind te blijven, moeten we ook durven opstaan, en ons durven uitspreken tegen degenen die deze afdoen als ‘uit de tijd’ of ‘elitair’. En dat doet Just in zijn boek. Alleen al daarom verdient het gelezen te worden.” Deze woorden onderstrepen het belang van het werk van Justus de Visser en de urgentie om zijn boek te lezen.

Een Informatieve Gids voor Studenten
Naast zijn waardevolle bijdrage aan het Europese debat, is dit boek ook bijzonder nuttig voor studenten die Europese betrekkingen als studierichting hebben gekozen. Het biedt een diepgaande en informatieve kijk op de complexe dynamiek tussen nationalisme en Europese integratie. Studenten zullen profiteren van de uitgebreide analyse van de verschillende onderwerpen die in het boek aan bod komen en van de expertise van een diplomaat die zijn leven heeft gewijd aan het bevorderen van Europese waarden.

Samenvatting
Justus de Visser’s boek is een waardevolle toevoeging aan het literaire landschap over Europese integratie. Zijn jarenlange ervaring als diplomaat en zijn diepgaande kennis van het onderwerp maken hem een uitzonderlijke gids in het verkennen van het spanningsveld tussen nationalisme en Europese waarden. Zijn pleidooi om op te staan voor democratie en mensenrechten is een inspiratie voor ons allen. Of je nu een geïnteresseerde lezer bent of een student die zich verdiept in Europese betrekkingen, dit boek biedt een rijke bron van inzicht en informatie die het lezen meer dan waard is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789086664795 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een verkenning van de nooit eindigende spanning tussen nationalisme en Europese integratie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

518

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Spagaat óf balans” te beoordelen