Spaans vuur

Auteur: Wouter van Mastricht | Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.

12,50

Een bloedstollende historische thriller over de vaderlandse geschiedenis. Gebaseerd op ware feiten.
Eindelijk een messcherpe historische thriller van eigen bodem!

Van deze bestseller werden in korte tijd meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Een overweldigend aantal voor een debuterende auteur in een zo’n klein genre in Nederland.

De plot van Spaans vuur is gebaseerd op twee feiten: de – nooit opgehelderde – ontsnapping van een aantal hoge Spaanse officieren uit hun Maastrichtse gevangenschap en de poging van binnenuit tot verraad van de stad aan de Spanjaarden. Beide feiten zijn in het boek als aaneengesloten gebeurtenissen met elkaar verbonden en beschreven.

Spaans vuur
Maastricht, 1635. In de duisternis van de stad sluipt een Spaanse moordenaar rond, verkleed als monnik, zijn mes verborgen in de mouw van zijn pij. Hij moordt zonder aanzien des persoons. Zijn slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar achter elke moord schuilt een weldoordacht plan. Resultaat van zijn praktijken: angst en paniek onder de bevolking.
In Maastricht woedt een felle godsdienststrijd tussen katholieken en calvinisten. De stad is ingesloten door de Spaanse legers, burgers worden aangezet tot verraad, legereenheden worden samengetrokken. Het lijkt een kwestie van dagen en de stad valt weer in Spaanse handen.
Tegen deze achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog krijgt Evan Sharpe, tolk in het leger van Frederik Hendrik, opdracht om uit te zoeken wie deze nietsontziende moordenaar is. Zijn speurtocht voert hem langs kerken en kloosters, naar schimmige herbergen met vals spelende kaarters, hoeren en louche herbergiers en een slopende pelgrimage voert hem – dwars door het vijandig Spaans gebied – naar het bedevaartsoord Sherpenheuvel.
Stukje bij beetje ontrafelt Sharpe het complot en gaandeweg wordt duidelijk wie achter het verraad van de stad zit. Bierbrouwers, metselaars, mergelhakkers, gedeserteerde soldaten en volk van allerlei slag kruisen zijn pas. En allemaal hebben ze hun eigen, verborgen agenda…

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789061125105 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

620

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

24-11-2009

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Spaans vuur” te beoordelen