Soldaten in de Vechtstreek, 1672-1673

Sporen van het Rampjaar in het archief
Auteur: Wouter van Dijk | Uitgever: Waanders Uitgevers

13,50

Het Rampjaar 1672-1673 bracht de nog jonge Nederlandse staat aan de rand van de afgrond. Terwijl de bisschoppen van Mu?nster en Keulen het oosten en noorden van de Republiek plunderden en vanaf zee een invasie van de Engelse koning dreigde, kreeg de Oude Hollandse Waterlinie de volle kracht van het Franse leger van Lodewijk XIV te verduren.

De Vechtstreek vormde in deze periode de noordelijke frontlinie, met desastreuze gevolgen voor de regio en de bevolking.
Aan de hand van vele zeventiende-eeuwse documenten uit de archieven van streekarchief Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen beschrijft Wouter van Dijk de gebeurtenissen in het Rampjaar in het noordelijk deel van de waterlinie, van Weesp tot Maarssen en van Mijdrecht tot De Bilt. Het blijkt dat er ook na honderden jaren nog vele verborgen verhalen over het Rampjaar in de archieven liggen te wachten om verteld te worden. In dit boek wordt een aantal van die verhalen voor het eerst verteld.

Wouter van Dijk is historicus en archivaris en werkt als senior collectiebeheerder bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen in Breukelen. Hij is hoofdredacteur van het Archievenblad, het vakblad van de Nederlandse archiefsector.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Sporen van het Rampjaar in het archief

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Soldaten in de Vechtstreek, 1672-1673” te beoordelen