Soldaat van Oranje

Met een voorwoord van prins Bernhard (1911 - 2004)
Auteur: Erik Hazelhoff Roelfzema | Uitgever: Spectrum

19,99

Het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema blijft mensen fascineren, nu met de musical over zijn leven en de grootse herdenking van de bevrijding is zijn biografie meer dan populair.

 

Soldaat van Oranje is niet alleen een spannend verhaal maar ook een historisch document over de Tweede Wereldoorlog. Prins Bernhard schreef niet voor niets over dit boek: ‘Ik ben erbij geweest, en zo was het.’

Soldaat van Oranje is een van de beroemdste boeken over de Tweede Wereldoorlog. Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007) beschrijft hierin zijn persoonlijke belevenissen tijdens de bezetting en ten tijde van de bevrijding. De Soldaat van Oranje vertelt hoe hij als jongeman in 1941 de oversteek naar Engeland waagt, in Londen in allerlei intriges verwikkeld raakt, kennismaakt met de geheime diensten, nachtelijke landingen uitvoert in Scheveningen en als RAF-piloot meedoet aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland is bevrijd, werkt hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

In 1977 werd Soldaat van Oranje verfilmd onder regie van Paul Verhoeven met in de hoofdrollen Jeroen Krabbé en Rutger Hauer.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789049104306 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Met een voorwoord van prins Bernhard (1911 – 2004)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

291

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-09-2010

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

40

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Soldaat van Oranje” te beoordelen