Soldaat van Napoleon (1806-1815)

Auteur: Joost Welten | Uitgever: Sterck & De Vreese

24,95

500.000 soldaten trekken in 1812 in het leger van Napoleon naar Moskou. Duizenden zullen hun thuisland nooit terugzien. Soldaat Joseph Abbeel uit Vrasene overleeft wel. Hij maakt alle verschrikkingen van de veldtocht mee: hij lijdt honger en dorst, plundert om aan eten te komen, ontsnapt ternauwernood aan de Kozakken, zit onder het stof en ongedierte, raakt gewond in een veldslag, ziet Moskou branden – en dan moet de terugtocht nog beginnen! De dood is nooit ver weg – en Abbeel verlangt er soms naar! – maar op miraculeuze wijze ontloopt hij dat lot telkens. Wanneer hij Hamburg bereikt en denkt dat zijn ellende bijna voorbij is, wordt hij krijgsgevangen genomen. Dan begint een tocht naar de Wolga, nog achthonderd kilometer verder dan Moskou.

Na thuiskomst in Vlaanderen schrijft Abbeel zijn herinneringen op. Hij doet dat beeldend, met humor en oog voor detail, zodat de lezer zijn avonturen letterlijk meebeleeft. Het resultaat is een uniek ooggetuigenverslag van een belangwekkende periode uit de Europese geschiedenis. Joost Welten maakte Abbeels verhaal toegankelijk voor een breed publiek.

Joost Welten is onderzoeker aan het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden. Hij is een echte kenner van de geschiedenis van Napoleon en zijn veldtochten

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056157043 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-05-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Soldaat van Napoleon (1806-1815)” te beoordelen