Soldaat in Indonesië, 1945-1950

Auteur: Gert Oostindie | Uitgever: Bert Bakker

19,99

De onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië roept nog steeds heftige emoties op. Dat is niet vreemd. Nederland mobiliseerde indertijd 220.000 militairen voor een verloren strijd die achteraf ‘fout’ ging heten. Veteranen hebben zich in deze debatten flink geroerd. Dit boek is gebaseerd op hun brieven, dagboeken, gedenkboeken en memoires. Wat aan het licht komt over oorlogsmisdaden, het soldatenleven en de terugkeer in Nederland is vaak onthutsend. In Soldaat in Indonesië worden deze soldatenverhalen ingebed in de bredere context van de oorlog en de verwerking ervan in Nederland.

Soldaat in Indonesië verscheen in 2015, kreeg indertijd veel publiciteit en positieve recensies en beleefde vijf herdrukken. Het boek gaf een impuls aan het debat over de oorlog en de vragen over Nederlands geweld. Voor deze herziene herdruk schreef Oostindie een nieuw woord vooraf. Hij is nauw betrokken bij het onderzoek dat KITLV, NIMH en NIOD, mede gefinancierd door de Rijksoverheid, uitvoeren naar de oorlog. De resultaten van dat onderzoek worden najaar 2021 verwacht.
 
Gert Oostindie is directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV-KNAW) en hoogleraar koloniale en postkoloniale geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789035145313 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

24-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

7

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Soldaat in Indonesië, 1945-1950” te beoordelen