Sodeju!

Het Regiment Genietroepen: 275 jaar geschiedenis
Auteur: Ismail Boutaleb, Rogier Koedijk, Rolf de Winter, Sven Maaskant | Uitgever: Nederlands Instituut voor Militaire Historie

29,90

Het Regiment Genietroepen: 275 jaar geschiedenis

De genie. Onmiskenbaar het meest veelzijdige onderdeel van de krijgsmacht. Genisten banen de weg voor andere eenheden, stellen alles in het werk om de vijand te stuiten en zorgen waar ook ter wereld voor veilig onderdak. Vakkennis en een breed arsenaal aan materieel maken dat mogelijk, maar het is vooral mensenwerk. Van mineurs en sappeurs tot pontonniers en duikers. Bij de genietroepen is iedereen een specialist. Iedere genist is cruciaal, een essentiële schakel in het geheel.

Het Regiment Genietroepen viert zijn 275-jarige jubileum. Sodeju! duikt in het verleden en vertelt het verhaal van de ondergrondse mijnenoorlog in Maastricht, de belangrijke rol van genisten tijdens de veldtochten onder Napoleon, de militaire uitvindingen en innovaties in de 19e eeuw, het dappere optreden in mei 1940, de uitputtende strijd in Indonesië, de dienstplicht tijdens de Koude Oorlog en het operationele geniewerk in de eredivisie: de inzet in voormalig Joegoslavië, in Irak en in Afghanistan. Niet vergeten wordt de veelvuldige inzet van genisten bij humanitaire rampen, vluchtelingencrises en nationale operaties. Sodeju! toont in woord en beeld de geschiedenis van het Regiment Genietroepen in al haar facetten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789070677589 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het Regiment Genietroepen: 275 jaar geschiedenis

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

306

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

07-07-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Sodeju!” te beoordelen