Soda, zeep en smokkelwaar

Auteur: Harry Bolwijn | Uitgever: Mijnbestseller.nl

17,38

September 1939. Duitsland is in oorlog met Polen. In Nederland is de mobilisatie begonnen. Het verhaal speelt in Emmercompascuum in Zuid-Oost Drenthe. Hier, vlak bij de grens wordt veel gesmokkeld. De grensbewaking is fors uitgebreid en de spanningen nemen behoorlijk toe. Centraal in het verhaal staat een kruidenierswinkel aan het Oosterdiep (W.Z. 222). De kruidenier wordt door een klant gedwongen smokkelwaar te verbergen, terwijl boven de winkel enkele wachtmeesters van de marechaussee zijn gehuisvest. Door het verhaal heen speelt een voorzichtig opbloeiende liefdesrelatie tussen de kruidenier en het meisje Trijntje (de hoofdpersoon uit het eerste boek van de auteur: “Peper aan boord”).

Dit boek verschijnt geheel in het Nederlands, dus zonder dialogen in het plaatselijke of regionale dialect. Dit is gebeurd om hen, die het dialect onvoldoende beheersen, ook te kunnen laten genieten van het verhaal.

Tegelijk met dit boek verschijnt een “DUO-BOEK” onder de titel “Soda, zaip en smokkelwoar”, dat inhoudelijk exact het zelfde is, maar waar dat van belang is, de dialogen wel in dialect zijn opgenomen.

De roman is gebaseerd op verhalen en overleveringen uit de familie van de auteur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461934598 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

242

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

02-11-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Soda, zeep en smokkelwaar” te beoordelen