Soda, zaip en smokkelwoar

Roman uit de serie "Opa, weet je"
Auteur: Harry Bolwijn | Uitgever: Mijnbestseller.nl

17,38

Het verhaal speelt in september 1939 in Emmercompascuum in Drenthe. Er wordt veel gesmokkeld. Centraal staat een kruidenierswinkel, waarvan de eigenaar wordt gedwongen smokkelwaar te verbergen. Een roman,gebaseerd op verhalen uit de familie van de auteur.

Het is September 1939. Duitsland is in oorlog met Polen. In Nederland is zojuist de mobilisatie begonnen. Het verhaal speelt in Emmercompascuum in Zuid-Oost Drenthe. Hier, vlak bij de grens wordt veel gesmokkeld. De grensbewaking is fors uitgebreid en de spanningen nemen behoorlijk toe. Centraal in het verhaal staat een kruidenierswinkel aan het Oosterdiep (W.Z.222). De kruidenier wordt door een klant gedwongen smokkelwaar te verbergen, terwijl boven de winkel enkele wachtmeesters van de marechaussee zijn gehuisvest. Door het verhaal heen speelt een voorzichtig opbloeiende liefdesrelatie tussen de kruidenier en het meisje Trijntje (de hoofdpersoon uit het eerste boek van de auteur “Peper aan boord”.

Dit boek verschijnt met veel dialogen in het in de regio gesproken Veenkoloniaal-Drents dialect. Voor diegenen, die het dialect onvoldoende beheersen, en die toch belangstelling hebben voor het verhaal, de plaats en de regio, verschijnt tegelijk met dit boek een “DUO-BOEK”, welke geheel in het Nederlands is geschreven, dus zonder dialect, onder de titel “Soda, zeep en smokkelwaar”.

De roman is gebaseerd op verhalen en overleveringen uit de familie van de auteur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461934604 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Roman uit de serie "Opa, weet je"

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

242

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

02-11-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Soda, zaip en smokkelwoar” te beoordelen