Slavernij doorheen de wereldgeschiedenis

Uitleiding uit de slavernij: theologische geschriften en historische praxis
Auteur: E.J van Amstel | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

23,50

Slavernij bestond al vanaf de vroegste samenlevingen en speelde een hoofdrol in de wereldgeschiedenis. Lange tijd werd slavernij in de geschiedenisboeken afgeschilderd als een fenomeen dat zich in de marge afspeelde.

Op het ogenblik is er veel aandacht voor slavernij en het wordt terecht uit de vergetelheid gehaald. Wie de geschiedenis kent, kan daarmee voorkomen dat er in de toekomst weer dezelfde fouten gemaakt worden. In het boek ‘Slavernij doorheen de wereldgeschiedenis’ ligt de focus op een totaaloverzicht van het fenomeen slavernij in de geschiedenis en het gaat dieper in op drijfveren van zowel voorstanders van slavernij als abolitionisten. Het handelen van mensen naar de heilige geschriften, is aantoonbaar van belang geweest voor de loop van de geschiedenis. Engeland nam het voortouw in de afschaffing van de slavernij wereldwijd, nadat het in 1807 intern met veel moeite de afschaffing van de slavenhandel in de wet had verankerd. De uittocht uit de slavernij wordt uitvoerig beschreven. Ook is er veel aandacht voor de hedendaagse slavernij en er worden oplossingen aangedragen voor het bestrijden hiervan.

E.J. van Amstel studeerde geschiedenis en is docent voortgezet onderwijs.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464870794 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Uitleiding uit de slavernij: theologische geschriften en historische praxis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Slavernij doorheen de wereldgeschiedenis

  1. 5 van 5

    Jaap S.

    Nieuwe kijk op de slavernij. De westerse beschaving was en is de enige die de slavernij heeft doen uitdoven, niet alleen binnen de eigen cultuurkring maar uiteindelijk ook wereldwijd, terwijl in de heidense culturen slavernij altijd als vanzelfsprekend werd beschouwd en niet serieus in vraag gesteld. Werkelijk een wereldwonder waarvan we ons te weinig rekenschap geven! Vlot leesbaar en aantrekkelijke layout.


Een beoordeling toevoegen