Sirenen

Auteur: Jan van Weeren | Uitgever: Mijnbestseller.nl

20,51

Sirenen zijn overal. Ze waren er altijd. Onweerstaanbaar voor John Gabriel, Konrad en Hans. Drie mannen op drift, in het Suriname van de achttiende eeuw, in Nazi-Duitsland en in Den Haag eind jaren zestig. Drie schokkende en waargebeurde levensverhalen.

John Gabriel Stedman, officier van Schotse afkomst, maakt in Suriname jacht op weggelopen slaven, maar raakt hevig verliefd op een negerslavin met wie hij een zoon krijgt. We ontmoeten hem in Londen, als hij zijn gruwelijke schetsen in boekvorm wil laten uitgeven.
Konrad Morgen, onkreukbare rechter in dienst van de Waffen-SS, vervolgt hoge officieren voor vergrijpen die in het niet vallen bij de Holocaust. Dan ontmoet hij de ‘Kommandeuse’, die lampenkappen zou hebben laten maken van de getatoeëerde huid van gedetineerden.
Hans, begenadigd degenschermer, durft niet uit te komen voor zijn homoseksualiteit. Gelukkig is daar dat schermstertje, te jong voor de lichamelijke liefde, maar voor Hans de kans op een zorgeloze heterorelatie. Totdat het meisje genoeg krijgt van het samen ijsjes eten.
Sirenen zijn overal. Ze waren er altijd. Ze dragen namen als Loreley of Lolita, maar heten in dit boek Johanna, Ilse en Wendy. Onweerstaanbaar voor John Gabriel, Konrad en Hans. Drie mannen op drift, in de achttiende eeuw, in Nazi-Duitsland, en in Den Haag eind jaren zestig. Hun wederwaardigheden zijn in dit boek in een ware historische context geplaatst. Want de mannen hebben allemaal bestaan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462549715 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-11-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Sirenen” te beoordelen