Simbah

Geschiedenis van de Javanen van Suriname
Auteur: Reinier Kromopawiro | Uitgever: BanyuMili Uitgeverij

26,30

Simbah is het persoonlijke verhaal van de dorpsjongen uit Bakkie over de geschiedenis van de Javanen van Suriname. De voorouders kwamen van heel ver, van Java, Indonesië. De dorpsjongen uit de voormalige koffieplantage Reynsdorp, beter bekend als Bakkie, ging op zoek naar plantages waar Javaanse contractarbeiders werden tewerkgesteld tijdens de lange koloniale periode van Suriname. Ze waren de eerste grootouders.
In zijn jeugdjaren heeft de dorpsjongen om verschillende redenen tientallen plantages bezocht. Zijn belevenissen waren, zo blijkt nu, de voorbodes van wat hij nu beleeft bij het schrijven van Simbah. Ze passen naadloos in de grote zoektocht. De dorpsjongen speurt ook de wereld af om te ontdekken waar Javanen wonen en werken. Simbah is een pracht van een historische documentaire op papier die voor iedereen makkelijk te volgen en te begrijpen is.
Reinier Kromopawiro werd op 9 november 1949 in Bakkie geboren. Op zijn zeventiende vertrok hij naar Nederland. In zijn nieuwe vaderland is hij goed ingeburgerd, bezocht de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam en de Rijkuniversiteit Leiden. Hij zet zich in voor informatie en educatie van geschiedenis, taal en cultuur van de Javanen van Suriname.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082672022 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis van de Javanen van Suriname

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

444

Leverbaar

Uitverkocht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Simbah” te beoordelen