Sferen tussen licht en donker

Auteur: Lieven van Groenenborgh | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

24,50

In dit boek zijn zeven levendige verhalen gebundeld, waarin de poëzie de boventoon voert. Ze zijn gesitueerd in het verleden, vanaf het begin van de 19de eeuw tot en met Wereldoorlog II. De schrijver is een romanticus, met een voorkeur voor de Belle Époque. Hij vond onder meer inspiratie in historische figuren uit de voornoemde favoriete periode. In deze uitgave zijn dat met name Jane Austen, Beatrix Potter en Etty Hillesum, vrouwen met een krachtige persoonlijkheid en innerlijke rijkdom.
De verhalen spelen in op de actuele maatschappelijke behoefte tot onthaasting, verstilling, verbinding, doorleefde emotionele beleving, aandacht voor het diepe innerlijk van de mens, maar daarnaast ook voor de essentiële schoonheid van de natuurlijke eenvoud waar zo vaak overheen gekeken wordt.
De auteur hoopt dat zijn lezers de verhalen aandachtig en rustig tot zich nemen, zodat ze midden tussen de beelden staan en de sfeer proeven die hij wil oproepen.

Lieven Van Groenenborgh (° 1956) is het pseudoniem van Lieven Van Poeck, geboren en wonend in het Oost-Vlaamse Kruibeke nabij Antwerpen. Hij studeerde Germaanse Filologie (Universiteit Antwerpen) en Neurolinguïstiek (Vrije Universiteit Brussel). Zijn beroepsleven situeert zich vooral als onderzoeksadministrator aan de Universiteit Antwerpen, waar hij gedurende 8 jaar tevens lid was van de Raad van Bestuur. Zijn voornaamste passie is klassieke symfonische muziek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463654579 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

374

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Sferen tussen licht en donker” te beoordelen