Set: Herensha – Herencia

Reflecties op Antilliaans erfgoed. Deel 1 en 2
Auteur: Alex van Stipriaan, Gert Oostindie | Uitgever: Leiden University Press

55,00

Het Antilliaanse culturele erfgoed verdient het om meer aandacht te krijgen en nader te worden onderzocht. Dit tweedelige boek, geschreven door een team van Antilliaanse en Nederlandse wetenschappers, biedt een staalkaart van reflecties op het culturele erfgoed van Aruba, Bonaire en Curaçao en van de Antilliaanse diaspora in Nederland. In het eerste deel, Toen en nu, wordt onderzocht hoe in het koloniale verleden werd aangekeken tegen de lokale culturen en hoe die culturen zich langzamerhand min of meer emancipeerden. In het tweede deel, Nu en verder, staan vragen centraal over de uitdagingen waarvoor deze culturen zich vandaag gesteld zien, in hun staatkundig ambivalente situatie als deel van het Koninkrijk der Nederlanden, de vroegere kolonisator, en gezien de grote invloed van migraties en de sterke afhankelijkheid van toerisme. Een rode draad die door beide bundels loopt is hoe opvattingen over cultureel erfgoed verbonden waren en zijn aan uitdagingen van natievorming en nation branding.

Gert Oostindie is directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV-KNAW) en hoogleraar Koloniale en postkoloniale geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Alex van Stipriaan is hoogleraar Caribische geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en als senior onderzoeker verbonden aan het KITV.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789087283605 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Reflecties op Antilliaans erfgoed. Deel 1 en 2

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

588

Leverbaar

Uitverkocht

Taal

Nederlands

Productvorm

Diversen

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Set: Herensha – Herencia” te beoordelen