Seks in de Renaissance

Standjes en standpunten in de tijd van Da Vinci (en wat we daar nu van kunnen leren)
Auteur: Marlisa den Hartog | Uitgever: Atlas Contact

22,99

Hoe dacht men tijdens de Renaissance over seks? Den Hartog neemt je mee op een tocht vol vervreemding én herkenning, en laat je met een nieuwe blik kijken naar seksuele opvattingen van toen en nu.

De orgasmekloof, consent en gender: we hebben het er dagelijks over. Maar ook tijdens de Renaissance raakte men niet uitgepraat over seksualiteit. In dit sprankelende boek laat Marlisa den Hartog zien wat de seksuele gedragscodes waren in de tijd van Michelangelo en Da Vinci. Sommige ideeën klinken ons nu vreemd in de oren, zoals de absurde leeftijdsverschillen tussen huwelijkspartners en het wijdverbreide geloof dat de baarmoeder zonder seks verstopt kon raken. Maar iemand uit de Renaissance had ook mee kunnen praten over slutshaming of kunnen lachen om iemands ‘small dick energy’. Hoe modern zijn onze eigen seksuele opvattingen eigenlijk?

Op volstrekt originele wijze brengt Den Hartog zo het heden in dialoog met het verleden. In Seks in de Renaissance neemt ze de lezer mee op een tocht vol vervreemding én herkenbaarheid, en laat zo zien hoe geschiedenis uiterst relevant is om onze eigen tijd én seksualiteit beter te begrijpen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045050171 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Standjes en standpunten in de tijd van Da Vinci (en wat we daar nu van kunnen leren)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

17-04-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Seks in de Renaissance” te beoordelen