Seks, drugs en rock n Roll in de Gouden Eeuw

Auteur: Benjamin Roberts | Uitgever: AUP Algemeen

20,00

In ‘Seks, Drugs en Rock ‘n’ Roll’ in de Gouden Eeuw schetst historicus Benjamin Roberts een fascinerend portret van het leven van jonge mannen in de eerste helft van de zeventiende eeuw. Hij beschrijft het losbandige gedrag van markante figuren zoals Rembrandt – geboren in 1606 – en brengt daarmee de normen en waarden van zijn opstandige generatiegenoten tot leven.

Roberts laat overtuigend zien dat de jonge mannen van toen net als nu rebelleerden, en zich afzetten tegen voorgaande generaties. Ze lieten hun haar groeien, droegen extravagante kleding, rookten, dronken veel te veel, kwamen in aanraking met de stadswacht, waren promiscue en zongen wellustige liederen. Dit toegankelijk geschreven boek schildert een levendig portret van de jeugdcultuur in de Gouden Eeuw; een tijd waarin de komst van het drukwerk een snelle verspreiding van een vrije moraal mogelijk maakte.

De jaren 1620-1630 waren de welvarendste periode in de Gouden Eeuw. De opmars van liberaal gedachtegoed en stijgende inkomens creëerden samen een nieuwe generatie bad boys. Roberts toont met behulp van sprankelende en hilarische voorbeelden aan dat normafwijkend gedrag van alle tijden is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089646996 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

180

Leverbaar

In herdruk

Uitgiftedatum

14-06-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

03-06-2024

Levertijd

In herdruk

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Seks, drugs en rock n Roll in de Gouden Eeuw” te beoordelen