Schrijversleven

Auteur: Annie Dillard | Uitgever: Atlas Contact

21,99

In deze verzameling essays laat Annie Dillard zien welke toewijding, welk gevoel voor absurditeit en durf kenmerkend zijn voor het bestaan van een schrijver.

In ‘Schrijversleven’ laat Annie Dillard zien welke toewijding, welk gevoel voor absurditeit en durf kenmerkend zijn voor het bestaan van een schrijver. Gevoelig en met de haar kenmerkende humor vertelt ze niet alleen over haar eigen, soms tot wanhoop stemmende ervaringen tijdens het schrijven van haar boeken, maar ze biedt in ‘Schrijversleven’ vooral ook een dieper inzicht in het dagelijkse reilen en zeilen van een van de meest mysterieuze en mooie beroepen op aarde.
Voor niet-schrijvers geeft ‘Schrijversleven’ een indringend beeld van de beproevingen en triomfen van een leven dat met louter letters en woorden wordt doorgebracht, voor schrijvers is het een herkenbaar en troostend verhaal van een stimulerende en buitengewoon getalenteerde collega.

NBD Biblion
Recensie

‘In gevoelige en poëtische stijl geschreven, maar ook humoristisch.’

De Volkskrant
Recensie door Mirjam van Hengel

‘In haar schitterende essays over schrijven kijkt Annie Dillard verder dan veel van haar collega’s. Haar ontleding van het schrijven als vak is ook een ontleding van het bestaan. (…) Het maakt Dillard als schrijver spannend, vilein en onvoorspelbaar.’

Nederlands Dagblad
Recensie door Arie Kok

‘’Schrijversleven’ is een boek voor fijnproevers, die begrijpen dat het avontuur en romantiek op de pagina’s alleen ontstaat na lang stug doorwerken achter een brueau.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045045436 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

120

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-01-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Schrijversleven” te beoordelen