Schone laarzen, vuile handen

De jongste Engelse commando in de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Kenneth McAlpine | Uitgever: BBNC Uitgevers

14,99

‘We zagen de vlammenwerpers aan het werk… We waren stoofpot voor de vijand. Ik vond een brief van een pasgetrouwde paratroeper, die aan zijn vrouw schreef dat hij een kort verlof had geregeld, zodat hij haar kon helpen bij de komst van de baby. Hij was negentien, hij kwam ui Duisburg en hij was dood.’

Op zeventienjarige leeftijd verliet Kenneth McAlpine zijn school om zich aan te sluiten bij Churchills nieuwe elitetroepen, de commando’s van de Koninklijke Marine. Als jongste lid van dit korps streed hij drie maanden later al op de stranden van Normandië. In Schone laarzen, vuile handen vertelt McAlpine zijn unieke verhaal over de Tweede Wereldoorlog en zijn zeer avontuurlijke militaire loopbaan.

McAlpine schetst een fascinerend beeld van het commandoleven, vanaf een ongewone ontmoeting met Montgomery en Patton, een gezamenlijke poging om een sergeant-majoor te vermoorden, tot aan de arrestatie van zijn beste vriend omdat die vloekte tegen de Nederlandse koningin Wilhelmina. McAlpines verhaal gaat over de rauwe werkelijkheid, vanaf de zware training die de soldaten voorbereidde voor het vechten aan het front, tot aan de bevrijding van Nederland. Het verhaal van McAlpine is doorspekt met anekdoten, zoals zijn tijd in een militaire gevangenis en een reddingsoperatie in een concentratiekamp.

Schone laarzen, vuile handen is onontbeerlijk voor iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog, D-Day en de harder gevechten in Frankrijk en Nederland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045313061 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De jongste Engelse commando in de Tweede Wereldoorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-03-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Schone laarzen, vuile handen” te beoordelen