Schimmenspel

Kroniek van een Zuid-Afrikaanse missiepost
Auteur: Marguerite Poland | Uitgever: Mozaïek

24,50

Zuid-Afrika, 1898. De anglicaanse pastor Walter Brownley arriveert in St. Matthias, een missiepost aan de Oostkaap. Vol twijfels over zijn roeping heeft hij Engeland verlaten, maar op St. Matthias lijkt hij zijn bestemming gevonden te hebben. Charles Farborough, de missiepriester, is een zachtaardig man met warm hart voor de Xhosabevolking.
Tegen wil en dank ontluikt bij Walter een diepe genegenheid voor Farboroughs dochter Frances – een onmogelijke liefde, want zij is voorbestemd voor een huwelijk met haar jeugdvriend Victor Drake.

‘Schimmenspel’ is behalve een familiekroniek en een gevoelig liefdesverhaal ook een groots portret van een land in verwarring. Tegen het decor van het Zuid-Afrika op de rand van de twintigste eeuw vertelt ‘Schimmenspel’ een intiem verhaal van liefde en verlies, en roept Poland de schimmen uit het betwiste verleden van Zuid-Afrika tot leven.

Marguerite Poland (1950, Johannesburg) is een vermaard auteur die enkele bekroonde romans en kinderboeken schreef. Poland woont met haar man en twee dochters afwisselend in Grahamstown en Durban, Zuid-Afrika.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023994794 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Kroniek van een Zuid-Afrikaanse missiepost

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

464

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

12-03-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Schimmenspel” te beoordelen