Scheyn

Auteur: Frans van Schaik | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

27,95

Het is 1636. Maarten Post, een 13-jarige jongen, doet klusjes op Bickerswerf in Amsterdam. Na een dodelijk ongeval besluit zijn oom en beroemd landschapschilder, Frans Post, hem mee te nemen naar Brazilië waar de West-Indische Compagnie de suikerplantages op de Portugezen wil veroveren.
Voor vertrek hoort Maarten, buiten zijn wil om, dat een groep vrijhandelaren uit protest tegen het handelsmonopolie van de WIC, wapens wil leveren aan de Portugezen en aan hen de aanvalsplannen van het Hollandse leger wil verraden: het begin van een spannende reeks gebeurtenissen die Maarten en zijn vrienden brengt naar Kaapverdië, Brazilië en Afrika. Zal het hun lukken het verraad op tijd te ontmaskeren?

Auteur Frans van Schaik weet op indrukwekkende wijze een tamelijk onbekende, maar belangrijke episode in onze geschiedenis weer te geven in de vorm van een meeslepend en bij vlagen zeer ontroerend verhaal. Tegen de achtergrond van allerlei politieke en economische belangen verhaalt hij hoe een groep vrienden weet te overleven in hun strijd tegen het verraad.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463653268 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

610

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Scheyn

  1. 5 van 5

    Sarah van der Sar

    Wauw. Wat een prachtig historische roman. Een toegankelijk, meeslepend en boeiend boek over de WIC. Een spannende reis vanuit Amsterdam naar Brazilië over moed, list, bedrog en hoop. De fantastische avonturen, ontroerende en spannende gebeurtenissen blijven maar komen. Prachtig omschreven; je waant je echt in die tijd. De schrijver heeft zich heel goed in de geschiedenis verdiept. Een aanrader voor jong en oud waarbij je ook een prachtige aanvulling op je vaderlandse geschiedenis krijgt. 5 sterren ⭐️


Een beoordeling toevoegen