Scherprechters van de geest

Duits debat tot op het bot
Auteur: Dirk Rochtus | Uitgever: Ertsberg

24,95

Debatteren is de Duitsers een lust. Debatten die ook Vlaanderen en Nederland beroeren. Rochtus gidst de lezer doorheen een rijk geestelijk landschap. Met een woord vooraf van Jan Leyers.

Debatteren is de Duitsers een lust. Over de natie, dictatuur, oorlog en verwerking van het dramatische verleden, tot democratie en migratie. Debatten die ook Vlaanderen en Nederland beroeren. Het verschil: Duitse politici, denkers en publicisten gaan veel scherper met elkaar in de clinch dan wij. Ze graven heel wat dieper, tot op het bot. De Duitse geest uit zich in grondige redeneringen en diepzinnige bewoordingen.

De kunst bestaat erin die ‘scherprechters van de geest’ aan de tand te voelen en hun visies, gedachten en oordelen naar een Nederlandstalig publiek over te brengen. Dirk Rochtus doet dat op een bevattelijke en vlot geschreven manier. Dit boek bevat een uitgebreid essay over het einde van het Merkel-tijdperk en meer dan 50 artikels over cultuur, geschiedenis, de werking van de staat en de links-rechtstegenstelling. Rochtus gidst de lezer doorheen een rijk geestelijk landschap.

Met een woord vooraf van Jan Leyers.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464369069 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Duits debat tot op het bot

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

312

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

21-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Scherprechters van de geest” te beoordelen