Schaduwleven

De dagboeken van Constantijn Huygens jr.
Auteur: Jan Paul Schutten | Uitgever: Atlas Contact

39,99

Jan Paul Schutten voorziet op bevlogen wijze de dagboeken van Christiaan Huygens Jr. van commentaar, achtergronden en historische context en maakt ons zo ooggetuige van dagelijks leven in de 17e eeuw.

In ‘Schaduwleven’ voert Jan Paul Schutten de lezer mee door een van Nederlands meest bijzondere historische bronnen: het dagboek van Constantijn Huygens jr. Deze gelijknamige zoon van de beroemde dichter was de secretaris van stadhouder Willem III, die ook koning van Engeland was. Tijdens zijn leven hield Huygens een dagboek bij, waarvan grote delen bewaard zijn gebleven. De journalen geven een ongekend inzicht in het dagelijks leven in de zeventiende eeuw, de intriges aan het hof en de opmaat en nasleep van de Glorious Revolution.

‘Schaduwleven’ focust op de jaren 1688-1696, een cruciale periode in de Nederlandse geschiedenis. De dagboeken laten ons de mars op Londen ervaren, we reizen per koets naar Het Loo en we staan in de antichambres van Hampton Court en Kensington Palace. Schutten hertaalde Huygens’ dagboeken naar modern Nederlands en voorzag ze van commentaar, achtergronden en historische context.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045031286 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De dagboeken van Constantijn Huygens jr.

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

752

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

18-01-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Schaduwleven” te beoordelen