Schaakland vol verhalen

KNSB 150 jaar
Auteur: Frank Clevers, Minze bij de Weg, Peter Boel | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

24,99

Het schaken is diepgeworteld in Nederland. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB), opgericht in 1873, bestaat 150 jaar. Daarmee is de KNSB een van de oudste sportbonden van Nederland en de oudste schaakbond ter wereld.

Bij het 100-jarig bestaan verscheen de uitgave Nederland schaakt! Vijftig jaar later laat Schaakland vol verhalen zien dat Nederland nog altijd een echt schaakland is waar elke liefhebber z’n plekje vindt: jong en oud, hobbyist en beroepsspeler. Ieder op zijn manier: de een verzamelt alles over schaken wat los en vast zit, de ander houdt van probleemcomposities of eindspelstudies.

Welke rol speelde Nederland bestuurlijk in de internationale schaakwereld? Wie zijn de grote kampioenen? Hoe heeft het jeugdschaak zich ontwikkeld? Zijn de vrouwen in opkomst? Is het schaken nog aantrekkelijk voor sponsors en de media? Welke invloed heeft internet? Zal de computer het spel ooit helemaal ‘oplossen’? Al die verschillende invalshoeken staan garant voor interessante betogen en mooie anekdotes, herinneringen en verhalen die u in dit boek kunt aantreffen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464560398 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

KNSB 150 jaar

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-05-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Schaakland vol verhalen” te beoordelen