Sabena

Het turbulente verhaal van een pionier
Auteur: Cynrik De Decker | Uitgever: Houtekiet

21,99

‘Sabena’ van Cynrik De Decker is de eerste kritische kroniek die de volledige geschiedenis van Sabena belicht. Over meer dan 100 jaar burgerlijke luchtvaart, geïllustreerd met uniek fotomateriaal.

Het jaar 1919 betekent de start van de Belgische commerciële luchtvaart. In dat jaar lanceert een groepje bankiers en piloten de voorloper van Sabena. Met een handvol tweedekkers gaan ze de lucht in om te onderzoeken of commerciële luchtvaart mogelijk is. De ambities zijn groot: het vervoer van passagiers, post en vracht in Europa en Belgisch Congo.

Doorheen de twintigste eeuw vliegt Sabena als vaandeldrager van de Belgische natie. Het logo schittert boven Afrikaanse wouden, de Atlantische Oceaan en de Zuidpool. Via steun aan de geallieerden tijdens de oorlog, expedities en spectaculaire reddingsoperaties houdt Sabena de eer en de belangen van het land hoog. De sierlijke S op de staart staat al die tijd voor Service, steeds met de modernste vloot. Maar de kroniek telt ook zwarte bladzijden: dramatische ongevallen, dubieuze wapenleveringen, mysterieuze missies, internationaal terrorisme, rode cijfers en een omstreden faillissement.

Deze kleurrijk geïllustreerde studie schetst de turbulente rol van een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089247834 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het turbulente verhaal van een pionier

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

248

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Sabena” te beoordelen