Rusland, onveranderlijk anders?

Russische identiteit in politiek, cultuur en geschiedenis
Auteur: Lien Verpoest | Uitgever: Universitaire Pers Leuven

24,50

Een hedendaagse blik op Rusland

Rond de eeuwwisseling liet Rusland de moeizame politieke en economische transitiejaren van de post-Sovjetperiode achter zich en veranderde het land in snel tempo. Patriottisme, respect voor tradities en het roemrijke verleden werden de voorbije jaren steeds prominenter vermeld als ‘waarden’ die de sterke Russische staat consolideren. Meer dan ooit wordt vandaag het belang van eigen verleden benadrukt, en meer dan ooit zet Rusland zich af tegen het normerende Westen. Continuïteit en contestatie. Is Rusland onveranderlijk anders?

Dit is géén Poetinboek. Rusland wordt bestudeerd aan de hand van de kernbegrippen contestatie, traditionalisme en etatisme die cruciaal zijn om de geschiedenis, cultuur, en buitenlandse politiek van het land beter te kunnen begrijpen. Naast een cultuurhistorisch deel bevat het boek ook een luik met politiek-maatschappelijke bijdragen. Vanuit een interdisciplinair perspectief geven de auteurs hun visie op Rusland als land dat contesteert en gecontesteerd wordt, dat zo anders is door die mysterieuze Russische ‘Sonderweg’ maar zich tegelijk ook vaak conformeert.

‘Rusland, onveranderlijk anders?’ is aanbevolen lectuur voor wie zich verder wil verdiepen in de Russische politiek, cultuur en geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462702011 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Russische identiteit in politiek, cultuur en geschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-12-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rusland, onveranderlijk anders?” te beoordelen