Rudi Lubbers

De man die bleef staan
Auteur: John van Ierland | Uitgever: Noblesse Uitgevers B.V.

19,99

Jakarta, 1973. De verwachting is dat bokser Rudi Lubbers snel tegen het canvas zal gaan, maar de voorspellingen komen niet uit. Wereldwijd zien miljoenen televisiekijkers hoe het zwaargewicht uit Heerhugowaard twaalf ronden blijft staan tegen niemand minder dan ‘The Greatest of All Time’, Muhammad Ali.

Na zijn bokscarrière trekt Rudi als kermisexploitant door Europa, totdat hij in Portugal wordt opgepakt. Lubbers krijgt acht jaar straf voor de smokkel van hasj. Als hij uiteindelijk vrijkomt, blijft hij worstelen met die jaren van gevangenschap. Hij is verbitterd en wil alsnog proberen zijn onschuld te bewijzen. Als dat niet lukt, vlucht hij naar Bulgarije, waar Andere Tijden Sport hem in mensonterende omstandigheden terugvindt. Voor het eerst vertelt Rudi nu zijn hele levensverhaal en hoe het verder met hem ging na die spraak makende televisiedocumentaire.

Rudi Lubbers is het hartverscheurende en eerlijke relaas van de bokser die ondanks alle tegenslagen en klappen die hij kreeg van de maatschappij, toch overeind bleef.

John van Ierland (1964, Breda) schreef eerder biografieën over onder meer Mathieu Hermans (2013), Bert Oosterbosch (2019) en Rudy Pevenage (2020).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083067612 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De man die bleef staan

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

25-01-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rudi Lubbers” te beoordelen