Rotterdamsche Lloyd

Schepen van 'De Lloyd' in beeld
Auteur: Nico Guns, Ronald van Rixoort | Uitgever: Walburg Pers

24,95

De geschiedenis van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd blijft intrigeren. Ook al bestaat de rederij als zodanig niet meer, toch hebben veel mensen nog steeds grote belangstelling voor wat er onder de directie van ‘de heeren Ruys’ in Rotterdam en op diverse plaatsen elders ter wereld allemaal werd gepresteerd. Die interesse is niet zo verwonderlijk, want het was een krachtig ‘familiebedrijf’ met een fascinerende, langdurige historie en met tal van prachtige, gevarieerde schepen.

De mail- en cargaboten van de Rotterdamsche Lloyd en later de vracht- en passagiersschepen van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd hadden weliswaar een ietwat grijze uitstraling door hun rompbeschildering. Evenwel, het fris-contrasterende wit-zwart-rose van hun opbouw, schoorstenen en masten, alsmede het dapper wapperende rood-wit-blauw van hun blokjesvlag, en voorts hun kleurrijke maritieme belevenissen maakten veel goed. Daarom zijn zij nog steeds dankbare onderwerpen om te schilderen en te beschrijven.

Dit boek gaat over veertig van die interessante schepen uit de boeiende historie van de (Koninklijke) Rotterdamsche Lloyd (K)RL. Zij zijn als Lloyd-representanten gelijkmatig over de gehele geschiedenislijn van de rederij(en) verspreid. Aan de hand van veertig momentopnamen in aquarelvorm en evenzovele beknopte scheeps- biografieën vormen zij samen een kleurrijke Lloyd-vlootschouw. En tussen de regels door komt er ook nog heel wat rederijgeschiedenis aan de orde.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057308871 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Schepen van 'De Lloyd' in beeld

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

25-03-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rotterdamsche Lloyd” te beoordelen