Roth

Een schrijver en zijn boeken
Auteur: Claudia Roth Pierpont | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

30,99

Philip Roth behoeft nauwelijks introductie. Iedere literatuurliefhebber kent zijn boeken, zoals zijn debuut Vaarwel, Columbus, waarmee hij de National Book Award won, zijn Pulitzer Prize-winnende Amerikaanse pastorale en het latere werk zoals Alleman en Nemesis. Roth heeft een aantal van de grote meesterwerken van de Amerikaanse literatuur op zijn naam staan, maar toch was er nog altijd geen kritische beschouwing over hem en zijn werk verschenen.
Daar is nu verandering in gekomen. Claudia Roth Pierpont onderzoekt alle complexe lagen van Roths werk en de daaruit voortkomende controverses. Pierpont, die Roth persoonlijk kent, heeft haar gracieuze stijl en uitgebreide onderzoek verrijkt met anekdotes, over Roths familie, zijn inspiratie, zijn critici en zijn vriendschappen.

Roth is een grootse prestatie, een fascinerend en uiterst toegankelijk werk over een van de belangrijkste schrijvers van onze tijd.

Claudia Roth Pierpont woont in New York en schrijft al twintig jaar voor The New Yorker. In 2000 publiceerde ze Passionate Minds: Women Rewriting the World, een verzameling essays over vrouwelijke auteurs, dat werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award.

‘Roths complexe verhouding tot het jodendom, tot de holocaust, tot Amerika en Amerikaans-zijn (en tot vrouwen), zijn volstrekt onconventionele aanpak van de verschillende gevoeligheden die welk willekeurig onderwerp ook maar omgeven, alles komt in Pierponts boek op een uiterst zorgvuldige en ook onderhoudende manier aan de orde. Fascinerend.’ – Jessica Durlacher, de Volkskrant
‘Een voorbeeldige, verhelderende en compacte biografie. Na lezing wil je Roth graag (her)lezen.’ – Pieter Steinz, NRC Handelsblad

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023484516 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een schrijver en zijn boeken

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

11-03-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Roth” te beoordelen