Roel van Duijn: Een ziener in Nederland

Provo, Kabouter, schaker, politicus, bioboer, liefdesconsulent, historicus en opiniemaker
Auteur: Marc Wildemeersch | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,95

Roel van Duijn (1943) is vooral bekend als het boegbeeld van de provo’s en kabouters in de roerige zestiger jaren. Zijn levensverhaal is intens ver-weven met deze baanbrekende en ludieke vernieuwingsbeweging. Hij zet de logische stap om deze ideeën om te zetten in daden en belandt in een politieke carrière. Na deze tumultueuze periode wordt hij eerst bioboer en ontpopt zich vervolgens tot liefdesconsulent, historicus en opiniemaker.
Hij blijkt een ziener die al in de twintigste eeuw problemen begrijpt die nu in volle hevigheid op ons af komen: klimaatcrisis, ongebreideld kapitalisme, migratie en populisme.

Deze biografie is geschreven naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag en gebaseerd op verrassende tijdsdocumenten en interviews met zijn familie, vrienden en vriendinnen. Dat resulteert in een genuanceerd en boeiend levensverhaal dat de lezer meeneemt van de optimistische jaren zestig tot de uitdagingen van vandaag.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464628999 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Provo, Kabouter, schaker, politicus, bioboer, liefdesconsulent, historicus en opiniemaker

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

461

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-01-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Roel van Duijn: Een ziener in Nederland

  1. 5 van 5

    Eckart Dissen

    Uitstekende geschiedenis van de opkomst en bloei van de tegenkultuur, aan de hand van leven en actie van Roel van Duijn – die de lezer als het ware meeneemt in die roerige jaren, waarin de fundamenten gelegd werden voor een rechtvaardiger samenleving, milieu bewustzijn en het denken over grenzen aan de groei. Met meer dan 450 pagina’s en 1250 voetnoten heeft de auteur, Marc Wildemeersch deze jongste geschiedenis met de nodige humor en analytisch vermogen om beeld gebracht. het zou een verplicht (en dat over een anarchist) geschiedenisboek moeten zijn op elke zich respecterende school. Want, pas als je de geschie is kent, kun je het heden beter begrijpen. Het gaat over gisteren alsof het vandaag is!


Een beoordeling toevoegen