Roden 1939-1945

Een Drentse dorpsgemeenschap in de tijd van het nationaalsocialisme
Auteur: Cees van der Kooij | Uitgever: Koninklijke Van Gorcum b.v.

26,95

In Roden 1939-1945, een Drentse dorpsgemeenschap in de tijd van het nationaalsocialisme, neemt auteur Cees van der Kooij ons mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en de impact die deze periode had op een klein dorp in Nederland. Aan de hand van persoonlijke verhalen en historische feiten schetst Van der Kooij een indringend beeld van het dagelijks leven in Roden tijdens deze roerige jaren.

Van der Kooij toont aan dat het nationaalsocialisme niet alleen een abstract begrip was, maar ook zijn weerslag had op het leven van gewone mensen. Het boek geeft een uniek inkijkje in de manier waarop de inwoners van Roden omgingen met de bezetting en hoe zij probeerden te overleven in een tijd van schaarste, repressie en angst.

Het boek bevat veel nieuwe informatie en feiten die tot nu toe onbekend waren. Van der Kooij heeft intensief onderzoek gedaan en maakt gebruik van zowel archiefmateriaal als persoonlijke verhalen van inwoners van Roden en omgeving. Het resultaat is een aangrijpend en waardevol boek, dat niet alleen een licht werpt op een vergeten geschiedenis, maar ook bijdraagt aan een beter begrip van de impact van oorlog op lokale gemeenschappen.

Roden 1939-1945 is een belangrijk boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het biedt nieuwe inzichten en laat zien hoe ingrijpend de gevolgen van oorlog kunnen zijn voor gewone mensen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023259794 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Drentse dorpsgemeenschap in de tijd van het nationaalsocialisme

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Roden 1939-1945” te beoordelen