Rob Scholte

Embroidery Show
Auteur: Martin Bril, Ralph Keuning, Rob van Gerwen | Uitgever: Waanders Uitgevers

20,50

In het werk Rob Scholte is en blijft copyright een steeds terugkerend thema, ook in zijn ‘Embroidery Show’.

Vanaf 2005 kocht Rob Scholte bij kringloopwinkels en op kofferbakmarkten stelselmatig alle aanwezige borduurwerken op. Hij weigert om – in zijn woorden – “de ongeïnteresseerde domheid te geloven, waarmee Nederland ten faveure van Ikea-prints afstand neemt van de traditionele, met de handgemaakte borduurwerken”.

Scholte ziet het als zijn missie deze Embroidery-werken de waardering te geven die zij verdienen. Bekende meesters (Rembrandt, Vermeer, Fragonard, Millet e.a.) combineren zich met dieren, portretten en landschappen. Ze komen volgens hem vooral tot leven aan de achterkant, waar de (vaak rafelige) afwerking het karakter weerspiegelt van de anonieme makers. Scholte besloot de borduurwerken daarom omgedraaid in te lijsten, te signeren en verder onveranderd aan het publiek te tonen. De grote toewijding van de makers is volgens Scholte ook een duidelijk teken dat zij de kunst zelf, het gekozen voorbeeld in het bijzonder, zeer toegewijd zijn.

Rob Scholte
Rob Scholte (Amsterdam, 1958) is een beeldenmaker. Hij ordent en plaatst beelden – uit de massamedia, uit zijn eigen omvangrijke archief – in een nieuwe context, waarmee hij die beelden van een nieuwe betekenis voorziet.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462620865 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Embroidery Show

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-05-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rob Scholte” te beoordelen