Riphagen

De Amsterdamse onderwereld 1940-1945
Auteur: Bart Middelburg, René ter Steege | Uitgever: Uitgeverij De Kring

16,50

Het ware verhaal van Dries ‘Al Capone’ Riphagen. Filmpremière op Nederlands Film Festival. Dries ‘Al Capone’ Riphagen, in de jaren dertig een leidende figuur in de Amsterdamse onderwereld, heeft in de Tweede Wereldoorlog volgens schattingen zeker tweehonderd mensen de dood in gejaagd. Hij verraadde ook de kern van de door Gerrit Jan van der Veen opgerichte Persoonsbewijzencentrale.

Riphagen is echter nooit berecht: nadat hij in mei 1945 was gearresteerd, vluchtte hij in 1946 via Spanje naar Argentinië en werd een persoonlijke vriend van Juan en Evita Perón. Hij overleed in 1973 in Zwitserland. In het omvangrijke standaardwerk van Loe de Jong komt ‘Al Capone’ nergens voor; officieel is ook nooit opgehelderd hoe Riphagen zijn straf kon ontlopen. Oud-Parool-verslaggevers Bart Middelburg en René ter Steege reconstrueren in dit boek de levensloop van een van de grootste Nederlandse oorlogsmisdadigers, met als schokkende conclusie: Riphagen ontsnapte met hulp van de leiding van het Bureau Nationale Veiligheid, de voorloper van de Binnenlandse Veiligheidsdienst.

‘Een adembenemend verhaal, tegen de achtergrond van chaotische tijden.’ NRC Handelsblad

‘Spannende documentaire […] Je moet over sterke zenuwen beschikken om dat verhaal onaangedaan te kunnen lezen.’ Vrij Nederland

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462970199 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Amsterdamse onderwereld 1940-1945

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

08-09-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Riphagen” te beoordelen