Rinus Van De Velde HB

Auteur: Ann Hoste, Philippe Van Cauteren | Uitgever: Hannibal

29,95

Rinus Van de Velde (1983), een van de meest spraakmakende hedendaagse kunstenaars, maakte voor zijn nieuwe expo in het Gentse S.M.A.K. een reeks van negen reusachtige nieuwe werken, geïnspireerd door het boek Donogoo Tonka van de Franse schrijver Jules Romains.  Rinus Van de Velde tekent zichzelf als acteur in een ingebeelde kunstenaarsbiografie. Hij construeert die op basis van gevonden foto’s of foto’s van door hem geënsceneerde taferelen. Daarin meet de kunstenaar zich de identiteit aan van diverse personages. Teksten bij de grote, gedetailleerde beelden bieden context. De tekeningen zien er virtuoos, direct en licht uit, maar al snel ontdek je onderliggende lagen: scherpe ironie, doorgedreven onderzoek, visuele intelligentie, vrije verbeelding en een grote gevoeligheid.

Van de Velde tekent steevast met houtskool. Zo kan hij snel en in een consequente stijl werken en komt het documentaire karakter van zijn oeuvre het best tot uiting.

In dit boek op groot formaat ziet u zowel het eindresultaat, de zwart-witte tekeningen, als de kleurrijke decors die Van de Velde eerst bouwt en waarnaar zijn werken zijn gemaakt. Met tekstbijdragen door Philippe Van Cauteren en Ann Hoste (S.M.A.K.).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492081605 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

56

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-04-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rinus Van De Velde HB” te beoordelen