Rijksmuseum kookboek

Rijksmuseum kookboek

Auteur: Jonah Freud | Uitgever: De Kookboekhandel
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

24,95

Een kookboek van het Rijksmuseum, waarbij vijftig typisch Nederlandse ingrediënten, van aardappel tot zeewier, de basis zijn voor 130 gerechten. Naast verhalen en traditionele recepten laten vijftig topchefs en meesterpatissiers uit het hele land zich inspireren tot een eigen recept. Negenhonderd afbeeldingen uit de collectie van het Rijksmuseum zorgen voor een kleurrijke culinair-historische context.

Op initiatief van Wim Pijbes stelde Jonah Freud, culinair journaliste en eigenaar van De Kookboekenhandel in Amsterdam, het Rijksmuseum kookboek samen. Bij vijftig ingrediënten die de Nederlandse keuken definiëren verzamelde zij een origineel én een modern gerecht. Zij nodigde vijftig Nederlandse koks en patissiers uit een eigen recept te vervaardigen, geïnspireerd op een van de ingrediënten. Onder hen bekenden als Robert Kranenborg en Jonnie Boer, maar ook jonge aanstormende chefs als Jim de Jong en Benny Blisto. RIJKS® chef Joris Bijdendijk koos voor een visrecept op basis van harder.

Irma Boom ontwierp het kookboek. Zij liet het op een door haar samengesteld papiersoort drukken dat doet denken aan bakpapier. Voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum die getuigen van Nederlands rijke culinaire historie en de vooraanstaande rol van eten en drinken in de kunst, vormen de basis voor de ruim 900 afbeeldingen. Van fruit, zuivel en vis op stillevens tot bestek, serviesstukken en keukens uit de beroemde poppenhuizen; zo trekt de canon van de Nederlandse keuken voorbij en laat zowel de culinaire als ook de kunstliefhebber op een verrassende manier kijken naar gerechten die hij al jaren kent.

Artikelnummer: 9789082543704 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

608

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-07-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rijksmuseum kookboek” te beoordelen