Rexit

Leopold III en het tragische misverstand
Auteur: Vincent Stuer | Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

22,99

Vijf jaar hebben ze elkaar niet gezien, Leopold III en zijn buitenlandminister Paul-Henri Spaak, sinds die nacht bij het begin van de oorlog. De regering vluchtte het land uit, de koning bleef. Vijf lange bezettingsjaren is het blijven malen, wringen, rijpen, het zogenaamde ‘tragische misverstand’ tussen hen.
Het zal nog eens vijf jaar duren voordat de strijd beslecht is. Niet met een compromis, maar met een volksraadpleging die elke Belg dwingt kant te kiezen en het land tot op de rand van de burgeroorlog brengt. Het conflict tussen Spaak en Leopold is niet alleen de confrontatie van twee figuren die tijdens de oorlog andere keuzes maakten, maar van twee verschillende persoonlijkheden en tegenstrijdige wereldbeelden. Het vormt de oerknal waaruit onze hedendaagse democratie geboren wordt.
Na Hoogmoed, zijn portret van Frantz Van Dorpe, die zowel in het Verdinso als het verzet carrière maakte, schrijft politiek woordvoerder en auteur Vincent Stuer verder aan onze vaderlandse geschiedenis. In REXIT kruipt hij in de huid van de historische figuren Spaak en Leopold III. Voor onze ogen transformeert hij die iconen in mensen van vlees en bloed.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464788099 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Leopold III en het tragische misverstand

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rexit” te beoordelen