Reisgids Spitsbergen – Svalbard

Een complete gids rondom de Arctische archipel
Auteur: Michelle van Dijk, Rolf Stange | Uitgever: Spitsbergengids

32,90

Reisgids Spitsbergen – Svalbard
door Michelle van Dijk & Rolf Stange

Droomt u van afgelegen gebieden en ongerepte natuur? Houdt u van vogels, walvissen of misschien van rendieren? Zelfs als u graag een ijsbeer wilt zien, bent u op Spitsbergen aan het goede adres. En vergeet dan niet om u te verwonderen over de flora!

Een bezoek aan SPITSBERGEN staat garant voor velerlei prachtige, fascinerende indrukken van zowel het landschap en de fauna, als van de lange afwisselende geschiedenis. Deze gids verschaft de achtergrondinformatie die nodig is om Spitsbergen in al zijn schoonheid, kwetsbaarheid en soms bedreigende omstandigheden te leren kennen.
Wanneer je naar het Hoge Noorden reist, is goede voorbereiding essentieel.
Dit boek combineert een gedetailleerde beschrijving van het landschap, de natuur en de geschiedenis met praktische informatie over reizen, excursies en veiligheid. Het boek is gedrukt op gerecycled papier.
Amateur of professional, zomer of winter, met dit boek ga je goed op reis!

Rolf Stange is fysisch geograaf en heeft zijn kennis vergaard door 25 jaar uitvoerig op Spitsbergen te reizen. Dit boek is uit liefde voor het land geschreven en het levenswerk van de auteur geworden.
De eerste oplage was Duitstalig en verscheen in 2007, kort daarop verscheen de Engelstalige editie en later ook de Noorse vertaling.
Rolf Stange schreef ook reisgidsen over Jan Mayen en Bereneiland, deze zijn alleen in het Duits te verkrijgen.
Verder zijn er nog een aantal fotoboeken en Arctische verhalen van zijn hand.
Rolf woont afwisselend in Longyearbyen en Dresden.
Omdat Spitsbergen en Nederland een gemeenschappelijke geschiedenis hebben, is deze reisgids geen gewone vertaling van een eerdere uitgave, maar hebben Rolf en Michelle de krachten gebundeld en voorzien van een Nederlands accent.
Michelle van Dijk komt al 20 jaar op Spitsbergen waar zij vier maanden per jaar als gids en expeditieleider werkt. Sinds 2007 is zij eigenaar van Longyearbyen Camping, welke sinds 2004 haar thuisbasis op Spitsbergen is.
Michelle schreef de paragrafen over de flora, Willem Barentsz, de walvisvaart, Nederlandse steenkoolmijnbouw op Spitsbergen, Sjef van Dongen en het Nederlands onderzoek op Spitsbergen. Verder voorzag zij het gehele boek van de Nederlandse geschiedenis.
Michelle volgde bij het Arctisch Centrum, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen, de minor ‘Arctische en Antarctische studies’, waar ze haar eindscriptie over de Nederlandse Poolheld Sjef van Dongen schreef. Na deze scriptie volgde later haar boek ‘Sjef van Dongen, een Nederlandse Poolheld’.

Nagenieten kan natuurlijk ook heel goed met dit boek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9783937903392 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een complete gids rondom de Arctische archipel

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

656

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

05-11-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Reisgids Spitsbergen – Svalbard” te beoordelen