Reinier Zwolsman

Een omstreden fenomeen in het Nederlands vastgoed
Auteur: Dick Brongers | Uitgever: Boom

29,90

Reinder de Eerste werd hij genoemd, de keizer van het vastgoed. Met zijn bravoure, dadendrang en hang naar publiciteit werd Reinder Zwolsman een nationale bekendheid.

Als projectontwikkelaar heeft Zwolsman het aangezicht bepaald van de Nederlandse kustplaatsen – op een wijze die niet iedereen hem in dank heeft afgenomen. Zo veranderde hij het monumentale Scheveningen in de betonnen woestenij die het nog altijd is.

In de jaren zestig haalde Zwolsman vrijwel dagelijks de kranten en stond hij model voor een nieuw type ondernemer: de almachtige projectontwikkelaar. Zijn zakenimperium breidde zich uit tot on-Nederlandse proporties. Maar halverwege de jaren zeventig was het sprookje voorbij. Sneller nog dan ze waren gestegen, daalden de koersen.

Wie was Reinder Zwolsman, hoe kon hij zijn vastgoedimperium opbouwen en waarom ging het zo mis? Dick Brongers beschrijft het leven van een van de eerste bekende projectontwikkelaars van Nederland. Daarbij komt vanzelfsprekend ook de oorlog aan de orde: de jaren dat Zwolsman de basis legde voor zijn loopbaan, maar die hem ook een omstreden reputatie opleverden. Die zou hem tot aan zijn dood blijven achtervolgen.

 

Dick Brongers publiceert met enige regelmaat over instellingen en bedrijven die tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerden met de Duitse bezetter, en was als historicus/ archivaris betrokken bij het herkomstonderzoek naar de kunstcollectie van het Gemeentemuseum (thans Kunstmuseum) Den Haag voor, tijdens en direct na de Tweede Wereldoorlog.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024466252 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een omstreden fenomeen in het Nederlands vastgoed

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

16-09-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Reinier Zwolsman” te beoordelen