Redbad

Koning van de Friezen
Auteur: Willem Schoorstra | Uitgever: Het Nieuwe Kanaal

22,95

“Nooit of te nimmer heeft het verleden een koning als Redbad gekend, en zijn naam is groot onder de hemel. Toch was hij een mens als andere mensen. En ik, Hadagrim, zoon van Egisgar – maar ook Raaf, de naam door Redbad mij gegeven – zal het leven van Redbad Koning op schrift stellen, alle eervolle en dappere daden; maar ook zijn buitensporigheden, waar ik het niet mee eens kon zijn. Zoals het geweest is zal het worden beschreven, ook mijn eigen aandeel in de geschiedenis van ons land. En dat aandeel is, evenals dat van Redbad, niet alleen maar eerlijk en door roem omgeven.
Zeker, nu ik op mijn leven terugkijk, benauwen mij de donkere en verborgen daden. In dit geschrift wil ik daar ook rekenschap van geven.”

Hadagrim is de verteller in de roman Redbad – Koning van de Friezen. Willem Schoorstra (1959) geeft het heldhaftige leven van de meest legendarische koning in een prachtige stijl weer. Zijn eerdere romans, waaronder Zwarte Engelen (2004, bekroond met de Fedde Schurerprijs), De Afrekening (2007), Pier – de profetie van blinde Simon (2015) en De nacht van Mare (2017, bekroond met de Rink van der Veldeprijs 2018) zijn parels in de Friese literatuur, controversieel van inhoud en in beeldende taal geschreven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492457189 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Koning van de Friezen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

394

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-06-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Redbad” te beoordelen

Andere suggesties…