Reclaiming the Street

Auteur: Ariadne Urlus, Clint van der Hartt, Iain Borden, Jocko Weyland | Uitgever: Post Editions

20,05

De internationale ideeënwedstrijd en publicatie ‘Reclaiming the Street’ zijn onderdeel van Endless City, een langlopend project van Showroom MAMA waarin de relatie tussen skateboardcultuur, de publieke ruimte en (beeldende) kunst wordt onderzocht. De creativiteit waarmee skaters de stad ?gebruiken? en de wijze waarop zij (architectonische) regels ter discussie stellen bieden nieuwe perspectieven op de inrichting van de openbare ruimte.
De opdracht voor ‘Reclaiming the Street’ was het ontwerp van een object of aanpassing van de stedelijke ruimte dat uitnodigt tot gedeeld gebruik door skateboarders en algemeen publiek, dat meervoudig gebruik bevordert. Het winnend ontwerp, Twist & Shout van Romi Kohsla Design Studio uit New Delhi, is een eenvoudig, langwerpig gedraaide vorm van hergebruikt hout dat op een subtiele manier de openbare ruimte opeist. De niet-gangbare vorm biedt skateboarders variatie en nieuwe uitdagingen. Dankzij de kleine rondingen kunnen ook kinderen en beginners er op skaten. Voetgangers kunnen er op zitten en liggen en het is ook voor niet-skaters een aantrekkelijk object.
Naast het winnend ontwerp en de publieksfavoriet De Badkuip presenteert de publicatie alle genomineerde inzendingen. De speelse uitgangspunten van de ontwerpwedstrijd worden ondersteund door een tekst van Ian Borden (architectuurhistoricus) over hoe skateboarders de stedelijke omgeving adopteren als betonnen speeltuin en een hoofdstuk uit Jocko Weyland?s ‘The Answer is Never’ over de opkomst van skatecultuur in de jaren tachtig.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460830433 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-10-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Reclaiming the Street” te beoordelen