Recep Tayyip Erdogan

Moslimdemocraat of islamist
Auteur: Maurice Becker | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

21,95

Sinds november 2002 is de AK-partij in Turkije de grootste partij in het parlement. Dit is voor een groot deel te danken aan de huidige premier van Turkije, Recep Tayyip Erdogan. Maurice Becker, die eerder Atatürk en Turkije’s weg naar Europa schreef, geeft in dit boek een analyse van de persoon en politicus Erdogan en beschrijft verder hoe Turkije nog steeds worstelt met zijn identiteit.

Het was de wens van Erdogan om in 2007 president van Turkije te worden en hij stelde zich kandidaat, maar onder druk van zijn partij zag hij hier tenslotte van af. Zijn trouwe politieke bondgenoot Abdullah Gül werd naar voren geschoven om de plaats van Erdogan in te nemen. Niettemin is Erdogan nog steeds de belangrijkste politicus van Turkije, die zijn land lid wil maken van de Europese Unie; iets waar vanaf 1963 door vele Turkse premiers naar is gestreefd.

Waarom is het lidmaatschap van de Europese Unie zo belangrijk voor iemand die een vroom moslim is en geen andere taal dan het Turks spreekt? Kan hij beschouwd worden als moslim-equivalent van een Europese christendemocraat of is hij een islamist die van Turkije een strenggelovig land wil maken, dat vergelijkbaar is met andere moslimlanden in het Midden-Oosten? Gaan islam en democratie samen of moet er gesteld worden dat Turkije, ondanks zijn seculiere grondwet, een overwegend moslimland is, waar geen plaats is voor een andere identiteit? Op deze vragen geeft Maurice Becker in zijn boek Recep Tayyip Erdogan een antwoord.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059116689 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Moslimdemocraat of islamist

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

21-07-2009

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Recep Tayyip Erdogan” te beoordelen