Ravenna

Hoofdstad van het West-Romeinse Rijk, smeltkroes van Europa
Auteur: Judith Herrin | Uitgever: Omniboek

42,50

‘Ravenna’ van Judith Herrin is een prachtig geïllustreerd geschiedenisboek over de stad Ravenna, ‘de smeltkroes van Europa’.

Judith Herrin beschrijft in ‘Ravenna’ de geschiedenis van een smeltkroes. In 402 koos keizer Honorius Ravenna tot hoofdstad van het West-Romeinse Rijk. Dat trok wetenschappers, ambachtslieden en religieuze leiders naar de stad, die uitgroeide tot het culturele en politieke centrum van Noord-Italië. Hoogleraar Judith Herrin volgt de levens van Ravenna’s heersers, kroniekschrijvers en inwoners en laat zien hoe de stad de ontmoetingsplaats werd van Griekse, Latijnse, christelijke en barbaarse culturen en de spil vormde tussen oost en west. Prachtig geïllustreerd met 32 pagina’s speciaal gemaakte foto’s van de beroemde mozaïeken. In ‘Ravenna’, dat bekroond werd met de Duff Cooper Prize voor het beste non-fictieboek, brengt Judith Herrin de vroege middeleeuwen tot leven door de geschiedenis van één stad.

NRC
Recensie

‘Dankzij haar enorme historische en theologische kennis en oog voor details is Judith Herrin er in geslaagd om een intrigerende biografie van Ravenna te schrijven.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401918701 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoofdstad van het West-Romeinse Rijk, smeltkroes van Europa

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

672

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ravenna” te beoordelen