Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse kernaanvallen op de Verenigde Staten

Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse kernaanvallen op de Verenigde Staten

Auteur: Jeffrey Lewis | Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verwacht

24,99

‘Op 21 maart 2020 was de hemel boven het Koreaanse schiereiland helderblauw.’Met die woorden begint het ontnuchterende rapport van de Onderzoekscommissie Noord-Koreaanse Kernaanvallen op de Verenigde Staten, ingesteld door de overheid en geleid door nucleair expert Jeffrey Lewis.
Het rapport is een verslag van de gebeurtenissen tijdens de drie dagen na de aanvallen waarbij Noord-Korea onbedoeld een Zuid-Koreaans vliegtuig uit de lucht schoot, Zuid-Korea met wraakacties reageerde en een tweet uiteindelijk tot het onvoorstelbare leidde. Moeilijke maar belangrijke vragen worden aan de orde gesteld over het gedrag van de Amerikaanse leiders in de aanloop naar de oorlog. Hebben president Trump en zijn adviseurs het gevaar goed ingeschat van het provoceren van Kim Jong-un door middel van militaire oefeningen en tweets? Was een confrontatie onvermijdelijk? Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk voor de grootste tragedie in de Amerikaanse geschiedenis?

Het voorkomen van een dergelijke ramp is meer dan wat dan ook de inspiratie geweest voor het Rapport van de Commissie-2020.

Jeffrey Lewis is columnist bij Foreign Policy, docent aan het Middlebury Institute of International Studies in Monterey en onderzoeker aan het Stanford University Center for Security and International Cooperation. Hij is oprichter van Arms Control Wonk, het toonaangevende blog over ontwapening, wapenbeheersing en non-proliferatie.

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789046825488 Categorieën: , , ,

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-06-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse kernaanvallen op de Verenigde Staten” te beoordelen