Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse kernaanvallen op de Verenigde Staten

Auteur: Jeffrey Lewis | Uitgever: Nieuw Amsterdam

24,99

‘Op 21 maart 2020 was de hemel boven het Koreaanse schiereiland helderblauw.’Met die woorden begint het ontnuchterende rapport van de Onderzoekscommissie Noord-Koreaanse Kernaanvallen op de Verenigde Staten, ingesteld door de overheid en geleid door nucleair expert Jeffrey Lewis.
Het rapport is een verslag van de gebeurtenissen tijdens de drie dagen na de aanvallen waarbij Noord-Korea onbedoeld een Zuid-Koreaans vliegtuig uit de lucht schoot, Zuid-Korea met wraakacties reageerde en een tweet uiteindelijk tot het onvoorstelbare leidde. Moeilijke maar belangrijke vragen worden aan de orde gesteld over het gedrag van de Amerikaanse leiders in de aanloop naar de oorlog. Hebben president Trump en zijn adviseurs het gevaar goed ingeschat van het provoceren van Kim Jong-un door middel van militaire oefeningen en tweets? Was een confrontatie onvermijdelijk? Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk voor de grootste tragedie in de Amerikaanse geschiedenis?

Het voorkomen van een dergelijke ramp is meer dan wat dan ook de inspiratie geweest voor het Rapport van de Commissie-2020.

Jeffrey Lewis is columnist bij Foreign Policy, docent aan het Middlebury Institute of International Studies in Monterey en onderzoeker aan het Stanford University Center for Security and International Cooperation. Hij is oprichter van Arms Control Wonk, het toonaangevende blog over ontwapening, wapenbeheersing en non-proliferatie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Niet beschikbaar

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse kernaanvallen op de Verenigde Staten” te beoordelen