Professoren op Heyendael

Een vervolg op Hippocrates op Heyendael
Auteur: Fons Plasschaert, Gerd Rosenbusch, Jan Brabers | Uitgever: Valkhof Pers

24,99

Dit boek bevat 277 korte biografieën van hoogleraren en lectoren uit het verleden van de Nijmeegse Faculteit der Medische Wetenschappen, onlosmakelijk bestanddeel van het Radboudumc. Het betreft alle hoogleraren en lectoren die in de periode tussen oktober 1951 (de oprichting van de faculteit) en september 2016 werkzaam waren aan het Radboudumc en aan wier verbintenis door overlijden, emeritaat of vertrek naar elders een einde is gekomen. De levensbeschrijvingen, gegoten in de vorm van encyclopedische lemma’s, zijn alfabetisch op naam gerangschikt en hebben een vaste opzet, met gegevens over onder andere opleiding, promotie, onderzoeksthema’s, belangrijkste publicaties en nevenactiviteiten.
Binnen de academische geneeskunde zijn professoren van oudsher toonaangevend op het vlak van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Op hun schouders lag de grootste verantwoordelijkheid. Tezamen leveren hun biografieën, zoals bijeengezet in het naslagwerk Professoren op Heyendael, een uiterst geschakeerd beeld op van sterk uiteenlopende activiteiten, alsook een microgeschiedenis van de academische geneeskunde zoals die in Nijmegen in de voorbije 65 jaar werd beoefend.

Professoren op Heyendael is de vrucht van een jarenlange verzameldrift van de emeriti professoren Fons Plasschaert (tandheelkunde) en Gerd Rosenbusch (radiologie), later bijgestaan door universiteitshistoricus Jan Brabers. Het boek kan worden beschouwd als een aanvulling op het in 2009 van de hand van Brabers verschenen Hippocrates op Heyendael, over het ontstaan en de ontplooiing van de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit in de jaren 1951-2001, dat eveneens werd uitgegeven door Valkhof Pers.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056254766 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een vervolg op Hippocrates op Heyendael

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

20-01-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Professoren op Heyendael” te beoordelen