Proefles

Een wonderbaarlijke ontdekkingsreis met de beleving van smaak
Auteur: Joël Broekaert | Uitgever: Atlas Contact

24,99

Hoe werkt proeven eigenlijk? Broekaert neemt je mee op een populairwetenschappelijke ontdekkingsreis naar de werking van smaak. Zijn boek verandert je leven, minstens drie maaltijden per dag.

Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken en aroma’s, over de werking van onze zintuigen en over de chemie van het proeven. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat het verschil tussen kaneel en kruidnagel onmogelijk te proeven is als je niet kunt ruiken.

In een wervelende combinatie van wetenschap, aanstekelijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis maakt ‘Proefles’ je leven smakelijker. Want eten moeten we allemaal, minstens drie keer per dag. Wil je daar iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven.

New Scientist
Recensie

‘Broekaert is een begenadigd verteller, die overloopt van de kennis over eten en drinken, en die net zo makkelijk over barbecueën als over moleculair koken praat.’

AD Magazine
Recensie

‘Om eten nog leuker te maken’

NRC
Recensie door Jan van Poppel

‘Het woordgebruik is door het hele boek vermakelijk en vrolijk. Broekaert neemt je mee in zijn enthousiasme over alles wat met proeven te maken heeft. (…) Dit boek is meer dan een uitleg van een enthousiaste fijnproever.’ – [beoordeling 4 ballen]

8Weekly
Recensie

‘Broekaerts passie voor smaak [werkt] aanstekelijk. Zelfs een zak chips zul je minder snel naar binnen werken wanneer je weet welke processen er aan vooraf gegaan zijn.’

Nouveau
Recensie

‘Nooit meer last van luie smaakpapillen na de lessen van professioneel proever Joël Broekaert.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045046532 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een wonderbaarlijke ontdekkingsreis met de beleving van smaak

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Proefles” te beoordelen